 |
prywatne forum rodzinne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maja
Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Czw 21:18, 05 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
JAKA ZUPA CEBULOWA ALA KŁOSS?????!!!! TO JEST ZUPA CEBULOWA ALA MAJA!!!!!A AGA NA STRONIE MOGŁABY UMIEŚCIĆ PRZEPIS NA PRZEPYSZNĄ ZUPĘ SEROWĄ, CHYBA, ŻE NIE CHCE BO PRZEPIS BYŁ ZDOBYTY W NIECNY SPOSÓB...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka Dloniak
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wiedeń
|
Wysłany: Czw 21:54, 05 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Tak czekalam kiedy Maja zareaguje na uwage Lucka o zupie A'la Kłoss ..no tak przepis mam od Majki ) ale informowałam o tym oficjalnie Lucjana i na pewno nie pominie w pamieci faktu Majula ze przepis od Ciebie ) a zupa serowa to juz moj specjał fakt przepis zdobyty nietypowo ale nie niecnie a sprytnie i profesjonalnie ale o tym to juz w kolejnym odcinku ... Do zobaczenia jutro Maja Ty Lumpie ) nie dostaniesz jutro nic do jedzenia za kare heehheheh ) buziole slodkie i nie denerwuj sie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jkrych
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 175
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kliny/k.poznania
|
Wysłany: Pią 11:46, 06 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Aga ! dobry i szybki przepis na kuraka na otro,(przepis od karoliny)
3 nogi kuraka,
3 piersi kuraka,
słoik powideł sliwkowych,
łyżka dobrego octu( najlepiej winnego)
butelka ketchupu ostrego,
łyżeczka papryki słodkiej,
łyżeczka wrzywka/vegety/co kto lubi,
sól,mąka
obtaczasz częśći kuraka leciutko w mące, slisz, sypiesz papryką, warzywkiem i obsmażasz szybko w oliwie( po 2 min na 1 stronę-tak, żeby się tylko ścięło mięsko)
przekładasz do naczynia żaroodpornego ,lub na blaszkę.
na tej samej patelni i tym tłuszczu( to ważne), dajesz cały słoik powideł śliwkowych , chwilę je przesmażasz, potem całą butlę ketchupu i na koniec ocet. na małym ogniu przesmażasz , często mieszając ok. 5 min.
zalewasz tym sosem ( jeśli jest za gęsty dodaj trochę wody) kuraki w naczyniu. przykrywasz blachę folią aluminiową .
wkładasz do piekarnika na 180 stopni na ok. 180 minutek.
10 minut przed wyjęciem odkrywasz folię.
PYCHA!
zrobię wam jak przyjedziecie, ale wybróbuj!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 11:49, 06 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Asiula Wielkie dzieki ..az mi slina bokiemposzla...drukuje przepis i w niedziele na stol..wysle Wam fotke jak wyszlo i opisze jak smakowalo:) zapachu niestety nie mam jak przeslac
Agula
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karol.
Gość
|
Wysłany: Pią 11:54, 06 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
OOO, chyba to kiedys u Kryszkow jedlismy. No musze przyznac ze niezle, niezle. Pomimo tego ze na pozor skladniki kloca sie ze soba (wg mnie) to calosc jest super.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maja
Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Pią 13:19, 06 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Faktycznie ten Krychowy kurczak jest pyszny!!! A co śmieszniejsze, jak się pojawił temat kulinarny na forum, to chciałam Aśkę prosić o umieszczenie tego superaśnego przepisu. Dzięki .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marianna
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: czarne
|
Wysłany: Sob 20:28, 07 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Mataraśka kochani to mocno utłuczone ziemniaki, z mąką lub bez- polane tłuszczem ze słoninki lub boczku, z cebulką lub bez. Podawane na Wesołej 5 do barszczu lub kwaśnego mleka.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paulina
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 1:20, 08 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
czyli to co zawsze jeslismy do barszczu w domu, a to ci rewelacja!
buziaki dla Mamy!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 16:22, 08 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Heh Widzisz Paulina przez 20 lat co drugi dzień jedliśmy barszcz z ziemniakami a nigdy bym nie wpadł na to że to można tak nazwać..........MATARAŚKA !!! Nieźle
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marianna
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: czarne
|
Wysłany: Nie 16:54, 08 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Ot, durne te moje dzieciaki, mataraśkę to jadało się na Wesołej, a ziemniaki trzeba tłuc tak długo, aż zrobi się z nich taka papka , potem dodaje się trochę mąki, i nie jadliście tego bo nie chciałoby mi się tłuc ich tak długo!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomek
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:56, 11 Paź 2006 Temat postu: Pstrąg z pietruchą |
|
|
Szybkie danie!
Czas przygotowania 10 min.
Czas pieczenia 20-30 min.
Kupujemy wypatroszone nieduże pstragi. Solimy.Do każdego pstrąga wkładamy do środka masło i dużo pietruszki. Każdą rybkę zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane, wkładamy na blachę do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy przez 20-30 min( zależy od wielkości ryby).
Po podaniu ryby, odwinietej juz z folii, skrapiamy cytryną i gotowe.
Ryba pachnie pietruszką a masełko rozlewa sie po rybce przez co nie jest taka sucha.
Pyszne z chlebem, ryżem i frytkami.
Smacznego ( muszę kończyć bo ślina leje mi się na klawiature)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lucjan
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 102
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Tczew 145 km od Czarnego
|
Wysłany: Śro 13:10, 11 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Tomek, napisz jeszcze ten swój przepis na kurczaka w rozmarynie, Jezu jakie to było dobre....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka Dloniak
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wiedeń
|
Wysłany: Śro 21:07, 11 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Tomek jest rowniez mistrzem Kopytek...razem z Leonem robili to danie u nas...pycha... ajakie szybkie i smaczne
Lucus: Bananowy deser...no poprostu ... la fenomenal !!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Danusia Zabik
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 21:15, 11 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Tomek, co do pstraga to potwierdzam.PYCHA:Odkad mnie tego nauczyles robilam to wiele razy. U nas jest to pstrag na sposob Tomka.Dobrze ze wtedy paszport zgubiles....Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomek
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 9:33, 12 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Cześć Danusia!!
Od razu pozdrawiam całą Waszą ferajne.
Wiesz, że zapomniałem już o tej rybce u Was, chociaż wiele miłych wspomnień z tego pobytu nadal pamiętam.
Jeszcze raz pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|